Βιβλιοπαροξυσμός στο φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Ναι έχει πέσει βιβλιο-παροξυσμος. Άρχισε το φεστιβάλ βιβλίου στη Θεσσαλονίκη και κλασσικά έπεσε η κατάρα της βροχής, Έπρεπε να το καταλάβω μόλις άρχισε η κακοκαιρία ότι ήταν η κατάρα του φεστιβάλ, μόλις είδα τα περίπτερα είχα μια στιγμή «αχαααα ώστε γι’ αυτό» άλλα μετά πήγα σαν βιβλιοπρεζάκι να πάρω τη δόση μου και τα βιβλία μου. Τα περίπτερα λιγοστά και μερικές κουλ φιγούρες πωλητών υπήρχαν.

Βέβαια τώρα με τα παλαιοπωλεία και τα παλαιοβιβλιοπωλεία δεν θα δώσω και 20 ευρά για να πάρω βιβλίο δεν είμαστε και πλούσιοι εκτός από την περίπτωση του εξαιρετικού. Εμπλούτισα τη βιβλιοθήκη μου με μια δόση τρόμου Λαβκραφτ όπου μετά υπήρχε αφήγηση σε σκοτεινό φωτισμό και spooky μουσική. Πολύ ατμόσφαιρα ο Λάβκραφτ, σκέτη ατμόσφαιρα θα έλεγα, προτιμώ τον Στέφεν Κινγκ. Και γενικά δεν είμαι πολύ του διηγήματος που έγραφε κυρίως ο Λαβκραφτ. Θυμήθηκα μια ταινία τρόμου πολύ λαβκραφτική που είχα δει και μετά όντως επιβεβαίωσα ότι η ταινία «Mouth of madness» ήταν λαβκραφτικής ατμόσφαιρας, πολύ καλή και ανατριχιαστική σας την προτείνω για ατμοσφαιρικές νύχτες.

Η φιλοσοφία και η ψυχολογία δίνει και παίρνει στις προτιμήσεις μου όπως και οι εναλλακτικές ιδέες/θεραπείες τις οποίες με σκεπτικισμό και ανοιχτομυαλιά ερευνώ. Ακόμα όμως και το occult που μέσα μου έχει απορριφθεί από την πραγματικότητα με διασκεδάζει να το περιτριγυρίζω για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους. Αυτά λοιπόν για τις βιβλιο κατακτήσεις μου σας αφήνω με ένα τρομαχτικό άκουσμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *