Βολτα στη Λέσβο ΙΙ

Ας συνεχίσω λοιπόν με την πιο όμορφη καστροπολιτεία της Λέσβου, τον Μόλυβο (η αλλιώς Μήθυμνα). Πολύ παραδοσιακός και γραφικός οικισμός με μπόλικο τουρισμό τις αντίστοιχες περιόδους. Μέρος ποιητών και ζωγράφων με καλλιτεχνική χροιά, φιλοξενεί συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχει και σχολές τεχνών βεβαίως βεβαίως.
moluvos mytilene

Τα στενά του σοκάκια είναι σκέτη ποίηση και το λιμανάκι του με τις ταβερνούλες φέρνει μια γεύση τρικυμίας στα χείλη, όπως έλεγε και μεγάλος Μυτιληνιός Ελύτης.

moluvos mytilene

moluvos mytilene
moluvos mytilene
θέα από το κάστρο

Αξίζει να επισκεφτείτε το κάστρο στην κορυφή του λόφου, το οποίο πέρασε από πολλά χέρια, βυζαντινά, ενετικά, οθωμανικά και γενικά όλοι αυτοί οι πολιτισμοί άφησαν το χρώμα τους στον πολύχρωμο Μόλυβο.

moluvos mytilene

moluvos mytilene
taverna ston moluvo

moluvos mytilene
limani moluvou
Διάσημες μονές του νησιού
  • Μονή αγίου Ραφαήλ και Νικολάου, των νεοφανών μαρτύρων της Θέρμης, βόρεια της Μυτιλήνης, εκεί φυλάσσονται τα λείψανα των αγίων που λέγεται ότι είναι ιδιαιτέρως θαυματουργά. Πολλές μαρτυρίες για θαύματα υπάρχουν καταγεγραμμένες, ιδιαίτερα θεραπείες αρρώστων από τον άγιο Ραφαήλ.
  • Μονή Ταξιαρχών στον Μανταμάδο, εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.
Πλωμάρι
Θα γνωρίζετε αυτό το όνομα από το γνωστό ομώνυμο ούζο Πλωμάρι, όπου παρασκευάζεται εκεί. Ένα χαριτωμένο χωριό, που όμως είναι αρκετά έρημο εκτός τουριστικής περιόδου, με το ωστόσο χαριτωμένο λιμανάκι του και τα παρδαλά καϊκάκια του. Αρκετά ερειπωμένα σπίτια δίνουν μια «underground» και ίσως «στοιχειωμένη» εικόνα του μέρους.
καϊκια Πλωμαριου

Πανοραμική άποψη Πλωμαριού από το λιμάνι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *