Βόλτα στη Λέσβο Ι

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Λέσβος έχει πολλά να επιδείξει. Πολύ πράσινο, αναρίθμητοι ελαιώνες, πολλοί φοιτητές και φυσικά το ξακουστό λαδοτύρι. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ γι’ αυτό το νησί. Θα αρχίσω με το πιο όμορφο ορεινο χωριό: Την Αγιάσο.

Τυχεροί είμασταν καθώς πετύχαμε την γιορτή κάστανου με εξαίσια κάστανα 2 ευρώ το κιλό. Χαμός γινόταν στο ορεινό πανέμορφο γραφικό χωριό, κάστανα, κρασιά, νταούλια, μυρωδιές… Και φυσικά από τις πιο περίεργες προφορές του νησιού. Αν μιλήσουν στα ντόπια και καταλάβετε τίποτα εμένα να με γράψετε!

Green Tip: Όλο το νησί περιέχει του λεγόμενους «πράσινους χάρτες», δηλαδή υπομνήματα στο δρόμο σε μέρη με πεζοπορικά μονοπάτια κοντά, που εξηγούν τις πεζοπορικές πορείες, τους χρόνους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Εμείς είδαμε καμιά 6-7 και δεν γυρίσαμε καν όλο το νησί.

Φυσικά ένα τέτοιο υπάρχει και στην Αγιάσο, υπάρχει ένα μονοπάτι που ξεκινάει απέναντι από το ηρώο και συνεχίζει στο βουνό. Υπάρχουν τουριστικοί χάρτες στο νησί όπου με πράσινο χρώμα καταδείχνουν τις αναγνωρισμένες πεζοπορικές διαδρομές, είναι εύκολο να βρείτε.
μονοπατι αγιασος
λαχανοκηπος αγιασος
πλάτανος στην Αγιάσο
Αυτός ο πλάτανος που έχει εναν όροφο βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού και κοντά στην έξοδο του πεζοπορικού μονοπατιού. Όπως βλέπετε η θέα είναι υπέροχη.
Προιόντα Αγιάσου: Τα παραδοσιακά προϊόντα είναι το Παγιαβλέλι, ένα πηλινο δοχείο με στόμιο που βάζεις μέσα νερό και το φυσάς και κάνει ήχο πουλιού, και φυσικά το τυρί της Λέσβου το λαδοτύρι που είναι θεσπέσιο σαγανάκι. Α και υπάρχουν πολύ καλοί σπιτικοί τραχανάδες, εγώ τον προτιμώ γλυκό.  
πανοραμικη θέα από τον πλάτανο

αγιάσος απο τον πλάτανο
Λιμανάκια-Ψαροταβέρνες
χταποδια λιασμενα στη Σκαλα Συκαμνιας

Ντίπι

 • Στου Ντίπι. Είναι ένας πολύ μικρός οικισμός στα εσωτερικά του κόλπου που όλο κι όλο έχει μια ταβέρνα με εξαίρετο φαγητό και καλές τιμές. Υπόψιν όλα τα λιμανάκια προσφέρονται για ψάρεμα.
 • Η Σκάλα Συκαμνιάς είναι από τα πιο γραφικά λιμανάκια της Λέσβου με άθφονες ταβέρνες επίσης δοκιμασμένες. 
 • Στο Πέραμα έχει μια πολύ πετυχημένη ταβέρνα με τα ακουστά «τηγανέλια». (στην πραγματικότητα δεν είναι ακουστά αλλά δεν μπορώ παρα να χαμογελάσω στο άκουσμα του ονόματος)
Σκαλα Συκαμνιας

Λέσχη Μοτοσυκλετιστών

Στο νησί υπάρχουν τρεις λέσχες μοτοσυκλετιστών για άγρια γούστα αλλα και πιο ήπια που κάνουν ακόμα και με τις αγωνιστικές μηχανές βόλτες στο βουνό.
Άλλοι σύνδεσμοι
Συνεχίζεται…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Αγιάσος Λέσβος λέει:

  Καλημέρα σας,
  πολύ όμορφη ανάρτηση

 2. Ο/Η Αγιάσος Λέσβος λέει:

  Καλημέρα σας,
  Πολύ όμορφη ανάρτηση

 3. Ο/Η eleni panagopoulou λέει:

  ΤΟ ΝΗΣΆΚΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *